A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség 2015. december 16-án megtartotta a évi második, rendes közgyűlését.

A közgyűlés a meghirdetett 10:30 órai kezdetre sajnos nem volt határozatképes, ezért változatlan napirenddel – a meghívóban jelzett – 11:00 órakor került ismételten összehívásra. A kőolaj szekcióban a tagok 56,635 %-a, a földgáz szekcióban 43,810 %-a képviseltette magát.

A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapszabályát azzal, hogy az energiapolitikáért felelős miniszter által is jóváhagyott alapszabály a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben való közzététel napján lép hatályba.

Ugyancsak egyhangúlag történő szavazással került elfogadásra a Szövetség 2016. évi költségvetése amellett, hogy a tagi hozzájárulás 2016. január 1-jétől hatályos termékcsoportonkénti egységnyi mértéke nem változik sem a kőolaj, sem a földgáz szekcióban.

Határozat született továbbá a Felügyelő Bizottság ügyrendjének elfogadásáról, valamint a  földgáz szekcióban lejárt Igazgatótanácsi mandátumok is betöltésre kerültek Lakatos Benjamin és Dr. Zsuga János megválasztásával.

A közgyűlés jegyzőkönyve 2015. december 17-én elektronikus úton megküldésre került a tagvállalatok részére, továbbá a közgyűlés érdemi határozatai teljes terjedelemben az alábbi linken érhetők el:

2015.12.16-i közgyűlés érdemi határozatai

 
© 2016 Minden jog fenntartva!