A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) és a tulajdonában álló OPAL Szolgáltató Zrt. (OPAL), valamint MMBF Földgáztároló Zrt.(MMBF) üdvözli az Országgyűlés 2019. június 18-án hozott döntését, arról, hogy a 2020. évet a Nemzeti Összetartozás Évének nyilvánította, emlékezve az 1920. június 4-én aláírt trianoni békediktátum 100. évfordulójára.

Ennek alkalmából – az Országgyűlés a 2019. június 18-i határozata értelmében – támogatja és szorgalmazza

  • az anyaországban, a Kárpát-medencében és a nagyvilágban élő magyarság körében olyan rendezvények, megemlékezések szervezését, valamint oktatási anyagok és filmalkotások készítését, amelyek erősítik a magyarság országhatárok feletti összetartozásának tudatát, önazonossága kifejezését és védelmét,
  • a Kárpát-medencei magyarság megmaradásáért folytatott küzdelmeinek, valamint a magyarság kulturális, szellemi, tudományos, gazdasági és sportsikereinek bemutatását szolgáló kiállítások, konferenciák szervezését és ismeretterjesztő anyagok létrehozását,
  • az állami szuverenitás elvét és a nemzeti közösségek önazonossága iránti jogos igényeket egyaránt tiszteletben tartó új közép-európai együttműködés megteremtését, amellyel a térség minden állama, nemzete és nemzeti közössége hasznára meghaladható a nemzeti kirekesztés, jogfosztás és korlátozás múltbéli öröksége.

E nagyszerű kezdeményezéshez mi is csatlakozni kívánunk, ezért minden támogatást, amelyet a társadalmi felelősségvállalásunk keretében eddig is nyújtottunk, 2020-ban, a Nemzeti Összetartozás Évében, a fentiekben kitűzött célokra kívánjuk fordítani, ezáltal részesévé válva az Országgyűlés határozatában foglaltaknak.

A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség központi e-mail címére (husa@husa.hu) várjuk azokat a támogatandó programokat, kezdeményezéseket, amelyek – összhangban a fenti célokkal – a magyarság nemzeti összetartozás tudatának erősítését, a Kárpát-medencei magyarság megmaradását, a különböző területeken elért sikereinek bemutatását és népszerűsítését, valamint az új közép-európai együttműködés megteremtését szolgálják.

 
© 2016 Minden jog fenntartva!