Tisztelt Tagvállalatunk!

Tájékoztatjuk, hogy a hatósági üzemanyagárral kapcsolatos egyes intézkedésekről szóló 57/2022. (II. 28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) 3. §-a alapján

  • az MSZ-EN 228 jelű szabványban meghatározott ESZ-95-ös minőségi fokozatú motorbenzin, amely nem teljesíti az ESZ-98-as fokozat minőségi követelményi szintjét, valamint
  • az MSZ-EN 590 jelű szabványban meghatározott 2710 20 11 KN-kódú dízelgázolaj

mentes a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség részére fizetendő tagi hozzájárulás alól 2022. március, április és május hónapban.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Kormányrendelet alapján a tagi hozzájárulás nyilatkozat benyújtási kötelezettség az érintett termékkörök vonatkozásában továbbra is fennáll. A Szövetség tagjai a tagi hozzájárulás mentességet levonó nyilatkozat benyújtásával tudják érvényesíteni. Fizetési kötelezettség kizárólag a normál és a levonó nyilatkozat összegének különbözetére keletkezik.

A tagi hozzájárulás felfüggesztés időszakára vonatkozó részletes eljárási rendről szóló tájékoztatót a Szövetség e-mail-ben eljuttatja a kőolaj szekció minden tagvállalata részére, valamint a következő linken is elérhető:
Tájékoztató kőolaj szekciót érintő tagi hozzájárulás felfüggesztésével kapcsolatos levonó nyilatkozatok benyújtásáról

 
© 2016 Minden jog fenntartva!